Monday, February 12, 2007

Refleksjoner etter løvetannsamlingen

For oss i fra Etnedal var denne samlingen en god samling. Det var mange nyttige praktiske tips, og vi mener at vi lærte mye ved å bruke arbeidsverktøyet elevene bruker i arbeidet med sammensatte tekster. I tillegg hadde vi stor nytte av arbeidet i "undernettverkene". Odnes og Vestsida hadde begge erfaringer med LMS og hjemmeside, og vi fikk svar på en del spørsmål i tilknytning til dette arbeidet. Vi snakket om oppbygging og bruk av LMS, adm av hjemmeside samt hvilke ressurser som er satt av til Lærno2. Her sliter vi med at vi ikke fikk økonomisk støtte gjennom nettverket. Det er derfor ingen "øremerkede" midler til nettverksarbeidet. Det vil si at det kommer i tillegg til alt annet. Heldigvis er rektor innstilt på at dette skal gjennomføres best mulig, og vi har derfor muligheten til å be om vikar for å utføre arbeidet. Men når passer det? Vi er nødt til å få videre arbeid inn i et system med faste møtetidspunkt! Det er ikke nok å fortsette innimellom når en har et minutt eller to til overs.....
I forhold til bruken av sammensatte tekster, har vi et problem i og med at vi benytter tynnklienter og Linux på elevmaskinene. Finnes det gratis programvare vi kan bruke på Linux som tilsvarer Movie Maker? Skal høre med IKT ansvarlig på skolen.
Må i tillegg si at denne samlingen var utrolig effektiv! Det er godt å sitte igjen med følelsen av at dagen virkelig har vært nyttig!

1 comment:

Atle Roijen said...

Hallo!
Godt å høre at dere var godt fornøyde med samlinga. Håper at dere finner en løsning for sammensatte tekster og Linux. Hvis dere ikke kommer noen vei, kan dere kanskje kontakte det nasjonale Linux-miljøet? http://wiki.skolelinux.no/ Vet også at Høgskolen i Nord Trøndelag har jobba en del med Skolelinux.

Lykke til!
Hilsen
Atle