Friday, April 13, 2007

Den ulGe samlinga

Den ulGe Samlinga!
Yess, no har vurderingsbiten sett seg litt på plass. Etter å ha diskutert og sett kriteria som Anita Nomann synte fram, har terskelen for å prøve samansette tekster vorti lægre. Det har og vorti lettare å formidle eit opplegg til kollegane våre. Temaet er meir konkret å leggje fram.
Elles var det ein fin dag torsdag, Anita Normann som hadde med seg mange lure tankar.
Etter denne samlinga har vi vorte noko betre kjend med deltakarane, slik sett er det greitt med samlingar over to dagar. Det blir lettare og lettare med bloggskriving. (ifølge @lte er dette viktig? er vi samde i det da?)
Det "nye" som sette seg fast hjå oss etter denne samlinga, var fokuset Normann hadde på manuset. Ho meinte det var viktig å førebu innhaldet godt før ein gjekk på det tekniske. Er det alltid like lurt? Elevane er ikkje like!

6 comments:

Atle Roijen said...

Ja, det var jo det store spørsmålet: er det viktig med bloggskriving? Personlig føler jeg jo bare at viktigheten øker... Er dere enige, eller går tankene til nettverket som helhet...? Er refleksjon en vei å gå for å bli mer lærende; en lærende organisasjon? Hva mener dere?
Hilsen
Atle

Dovre ungdomsskole said...

Det er nok ei trøyst for mange samansette tekstar ikkje er så vanskeleg og tidkrevjande. For oss på Dovre ungdomsskole er vurderingsbiten viktig. Vi vil prøve å koke dei mange punkta om vurdering ned til nokre hovudpunkt.

mvh
Geir Snøva, DUS

marittr said...
This comment has been removed by the author.
marittr said...

Dersom fokuset skal ligge på tekst og innhald bør det nok brukast god tid på manuset før ein tek i bruk den tekniske biten. Men om fokuset ligg på å få laga noko, på å få elevar som ikkje yter like mykje i den teoretiske kvardagen til å gjere noko...og kan hende også få dei til å synast at det er moro....då bør ein sleppe dei laus utan å setje krav til at elevane skal bruke mykje tid på manus.
Det impulsive i ein lite forberedt tekst kan av og til bli det geniale :-)
Helsing Marit, NAus

Maren said...

Viktig med bloggskriving? Dette er nok ikke så lett... Vi skulle kommentere bloggene til hverandre (uansett uke, håper jeg...)og jeg har tatt en leserunde. Men få av oss er vel "digital natives", og blogging blir i beste fall som å lære et nytt språk:Når vi skal begynne å kommunisere er det kanskje lettere å lese enn å "snakke" selv?

Anne Mette said...

Hei,
veldig enig med Atle at å skrive for å reflektere og tenke er viktig - ikke minst når hverdagen går fort.
Bloggen kan bli et redskap for å vise fram hele gruppa tanker, som igjen er til å spinne videre på :)

Anne Mette